WhatsApp (+90) 546 468 8083

Diş Sağlığı

Kompozit Dolgu Özel Bakım Gerektirir mi?

Kompozit dolguların uygulandığı dişlere özel bir bakım gerekip gerekmediği konusunda bazı sınırlamalar mevcuttur. Çok sert nesneleri (buz, şeker, kabuklu yiyeceklerin dişle kırılması gibi) ısırmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca tırnak yeme, kalem ısırma gibi olumsuz alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.

Kompozit Dolgu Herkese uygulanabilir mi?

Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi metodu uygulanabilir. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, yetişkinler ve yaşlılar kompozit dolgu yaptırabilirler.

mamak diş hekimi

Boşlukları doldurması gereken ve uzun süreli, çekici bir seçenek arayan hastalar kompozit dolgulardan büyük fayda sağlayabilirler. Her yaştaki hastalar genellikle kompozit dolgular için uygundur. Boşluğu olan hemen hemen tüm hastalar kompozit dolgu için iyi bir adaydır. Çürümenin dişin kopması ya da düşmesi noktasına kadar ilerlemesini önlemek için dolgular gereklidir. Boşlukları olan hastalar ağrı, hassasiyet ve şişkinlik gibi rahatsız edici semptomlar yaşayabilir. Birçok hastada kompozit dolgu en iyi çözümdür. Buna ek olarak, çoğu dolgunun bir noktada değiştirilmesi gerekecektir. Birçok hasta artık eski dolgularını kompozit dolgularla değiştirmeyi seçmektedir.

Kompozit dolgu tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi almak için Mutludent Ankara Diş Hekimi 'ni arayınız.
özel mamak diş hekimi

Kompozit Dolgu Pahalı mıdır?

Kompozit reçineler veya diş renkli dolgular, çiğnemenin sabit stresinden gelen ılımlı basınca dayanması gereken küçük ve orta boy dolumlarda kırılmaya karşı dayanıklılık ve dayanıklılık sağlar. Ön veya arka dişlerde kullanılabilirler. Dolgularının daha doğal görünmesini tercih edenler için iyi bir seçimdir. Kompozitler amalgamdan daha pahalıdır ve bazen bazı sigorta planları kapsamına girmemektedir. Ayrıca diş dolgusu sonsuza dek sürmez. Bazı çalışmalar, kompozit dolguların daha az dayanıklı olabileceğini ve amalgam dolgularından daha sık değiştirilmesi gerektiğini göstermektedir.

Kompozit Dolgu Hemen Yapılır mı?

Bir metal dolum için olduğundan daha kompozit bir dolgu yerleştirmek genellikle daha uzun sürer. Çünkü kompozit dolgular, boşluk doldurulurken dişin temiz ve kuru tutulmasını gerektirir. Diş renkli dolgular artık muhtemelen kozmetik nedeniyle amalgam veya altın dolgulara kıyasla daha sık kullanılır. Beyaz, parlak bir gülümseme üzerine odaklanan bir toplumda, insanlar dişlerinin doğal rengiyle karışan dolgular istemektedir.

Lazer ışıklı dolgudan farkı nedir?

Aslında halk arasında diş hekimlerinin yanlış bilgilendirmesiyle oluşan lazer dolgu diye tabir edilen dolgular bunlardır. Burada dolgunun sertleştirmesi için kullanılan mavi ışık, lazer ışığı denilerek yanlış bir bilgilendirilme yapılmaktadır.

Kompozit dolgu ile çeşitli diş hastalıkları riskinizi önemli bir ölçüde azaltabilirsiniz. Dişlerinizi florürlü diş macunu ile günde iki kez fırçalamalısınız. Düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmeyi ihmal etmemelisiniz.
Mutludent Ankara Diş Hekimi tüm diş alanlarında hizmet vermektedir.

Kompozit Dolgu Doğal Görünür mü?

Kompozit Dolgularınız, Estetik ve Kozmetik diş hekimliği konusunda uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığı takdirde doğal görünür.

Kompozit Dolguların Ömrü Ne Kadardır?

Kompozit dolguların ömrü, kullanılan malzemenin kalitesine ve diş hekiminin becerisine bağlıdır.

Kompozit Dolgu Özel Bakım Gerektirir mi?

Kompozit dolguların uygulandığı dişlere özel bir bakım gerekip gerekmediği konusunda bazı sınırlamalar mevcuttur.

Diş Kaplama

Dişin üzerinin estetik bir materyalle tam olarak kaplanmasıdır. En çok tercih edilen malzemeler zirkonyum ve porselen kaplamadır.

Ortodonti

Ortodonti, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün yerleşmesini ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisini sağlayan uzmanlık dalıdır.

Protez Diş

Estetik bozuklukların, kaybedilmiş dişlerin yerine konan, estetik ve fonksiyonel olarak ihtiyaçları gideren tüm yapay oluşumlardır.

Kanal Tedavisi

Dişin pulpasının bir daha düzelemeyecek bir şekilde iltihaplandığında, Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpanın yerinden alınmasıdır.

Diş Beyazlatma

Dişlerde oluşan renklenmelerin giderilmesidir. Dişlere mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılır, dişler hemen birkaç ton açılır.

Panaromik Film

Panaromik Film ile muayenede fark edilemeyen çürük, kemik kaybı ve kök kanalındaki problemler kolayca tespit edilebilmektedir.