Biberon çürüğü görülen dişler tedavi edilmezse ağrı yapar ve iltihaplanır. İltihaplı ya da ağrıyan dişler bebeğin huzursuzlanmasına ve beslenme düzeninin bozulmasına neden olur. İltihap alttan gelecek kalıcı dişler de etkileyip şekillerinin bozuk olmasına yol açar. Bu dişler çekilmek zorunda kalırsa çocukta konuşma problemleri ortaya çıkabilir.
Özellikle üst çenedeki kesici dişlerden başlayan, biberon çürüğü bu dişlerde büyük madde kayıplarının meydana gelmesine neden olur. Bu durum çocuğun ağız sağlığının yanı sıra, aynı zamanda çocuğun konuşmasında ve estetik görünümünde problem yaratabilir.
Biberon çürüğü olan çocuk, hiç hazır olmadığı erken dönemde yaşına göre oldukça zor bir tedavi olan kanal tedavisi, dolgu, çekim gibi tedavilerle karşılaşır. Çoğu zaman küçük yaşlarda bu tedavilerin normal diş ünitelerinde yapılabilmesi mümkün olmadığından genel anestezi altında yapılması gerekecektir.
Bebeklerde biberon çürüğü hakkında ayrıntılı bilgi almak için Ankara Çocuk Diş Kliniği Mutludent'i arayınız.
Dişin üzerinin estetik bir materyalle tam olarak kaplanmasıdır. En çok tercih edilen malzemeler zirkonyum ve porselen kaplamadır.
Ortodonti, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün yerleşmesini ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisini sağlayan uzmanlık dalıdır.
Estetik bozuklukların, kaybedilmiş dişlerin yerine konan, estetik ve fonksiyonel olarak ihtiyaçları gideren tüm yapay oluşumlardır.
Dişin pulpasının bir daha düzelemeyecek bir şekilde iltihaplandığında, Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpanın yerinden alınmasıdır.
Dişlerde oluşan renklenmelerin giderilmesidir. Dişlere mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılır, dişler hemen birkaç ton açılır.
Panaromik Film ile muayenede fark edilemeyen çürük, kemik kaybı ve kök kanalındaki problemler kolayca tespit edilebilmektedir.